GY.I.K.

  1. Honnan érkeznek a termékek?
    A termékek a világ minden tájáról érkeznek (pl. Dánia, Új-Zéland, Indonézia, Ukrajna, USA, Olaszország stb.), de a külföldi áruk mellett hazai termékek is megtalálhatóak kínálatunkban.

  2. Hogyan szállítják ki rendelésem?
    A termékeket saját hűtős autóval (-18 0C) előre egyeztetett időpontban szállítjuk ki hétfőtől-péntekig. Kollégáink minden esetben felveszik Önnel a kapcsolatot a rendelés kiszállítására vonatkozóan, de kérheti a kiszállítást egy Ön által meghatározott napra is.

  3. Mi az a súlyváltozó?
    A termékek csomagolása nem egalizált (egyforma) csomagolású, minden csomag más súlyú. A súlyváltozó megadja a minimális és maximális súlyt, ami az adott termékre vonatkozhat.

  4. Miért körülbelüli árakat látok?
    A változó súlyú kg megjelölésű termékek pontos súlya komissiózás után kerül megállapításra, a számlára ez az ár kerül.

  5. Bonthatók a kiszerelések?
    Mindig a legkisebb mennyiség van feltüntetve a rendelésnél, azok a kiszerelések tovább nem bonthatók.

  6. Friss húst is van lehetőségem vásárolni?
    Előhűtött termékeket is forgalmazunk, ezek tárolása 0 0C-n történik.

  7. Mit jelentenek a számok a rákok mellett?
    Egy libra termékben (454 g) hány db rákfarok található (tól-ig). Tehát a garnélafarok 16/20 termék csomagolásában (1 kg) kb. 32-40 db rák van.

  8. Mi az az IQF?
    Egyénileg gyors fagyasztva.

  9. Mit jelöl az U5 és U10 jelölés?
    Egy kg kiszerelésben hány db tintahal van, 5 db vagy 10 db. Tehát az U10 kisebb, az U5 nagyobb tintahalat jelöl.

  10. Mit jelent tipikusan a fagyasztott húsok kategóriájába a termék neve mellett feltüntetett ’B’ jelölés?
    Ez egy „belső” céges megjelölés, csak a vadakból készült raguknál használjuk, nem a termék minőségére utal.

  11. Mi a különbség az előhűtött és a fagyasztott áru között?
    Az előhűtött termékeket 0 0C-n, a fagyasztott termékeket -18 0C-n tároljuk.

  12. Mit jelent az érlelt hús kifejezés?
    Érlelés alatt a hús szerkezetében olyan biokémiai folyamatok zajlanak, melyek nemcsak, hogy sokkal porhanyósabbá teszik a húst, hanem mélyebb ízekkel is felruházzák. A nedves érlelés egy meglehetősen újfajta és jóval elterjedtebb technika. Ebben az esetben a marhahús speciális, vákuumzárású tasakba kerül. A fagypont körüli hőmérsékleten való tároláskor természetes enzimek gondoskodnak róla, hogy a hús omlósabbá és ízletesebbé váljon. Ez mindössze pár napig tart, emiatt jóval olcsóbb eljárás, mint a száraz érlelés. A rövid ideig tartó érlelés alatt a hús nem veszít annyi vizet, ezért jóval nedvdúsabb marad.